Tiedotteet

Uutisarkisto

23.1.2022 Saalisilmoitus


Hyvää alkanutta vuotta kaikille seuralaisille!

Muistakaa kirjata saaliit OMARIISTAN, sieltä saadaan saalistilasto vuosittain kätevästi.

Jos et jostain syystä pääse käyttämään omariistaa, voit totuttuun tapaan voit tehdä ilmoituksen lomakkeella, jonka löydät tämän linkin takaa:


SAALISILMOITUS

19.8.2021 Peurahavainnot

Valkohäntäpeuran kanta-arvion tarkentaminen on keskeinen tekijä
peurakannan hallinnassa. Tästä syksystä lähtien metsästäjät pääsevät
keräämään valkohäntäpeurahavaintoja uudella menetelmällä, joka
muistuttaa hirvihavaintojen keräämistä. Kirjauksista vastaa jokainen
metsästäjä itse eivätkä ne kulje metsästyksenjohtajan hyväksyttäväksi.

Havaintojen keräämistä Oma riistaan pilotoitiin viime syksynä hyvin
tuloksin. Uudella menetelmällä tavoitellaan tarkempaa tietoa erityisesti
peurakannan rakenteesta.

Riistakeskus järjestää lyhyitä miniwebinaarikoulutuksia havaintojen
kirjaamisesta. Tilaisuuksia järjestetään neljä kappaletta ja voit valita
niistä itsellesi sopivimman. Ilmoittautuneille lähetetään sähköpostiin
myös tallenne koulutuksesta. Pääset ilmoittautumaan koulutuksiin oheisen
linkin kautta.

https://attendee.gotowebinar.com/rt/139731852270126350

Koulutuksien ajankohdat:

24.8. klo 18-19

26.8. klo 12-13

31.8. klo 18-19

6.9. klo 18-19

Ohje webinaariin liittymiseksi:

https://www.riistainfo.fi/wp-content/uploads/2020/08/ohje-webinaariin-liittymiseksi.pdf

Alla olevan linkin takana on lyhyt opastusvideo peurahavaintojen kirjaamisesta:

https://www.riistainfo.fi/videot/valkohantapeurahavaintojen-kirjaaminen/


1.2.2021 Muutos MetsästysoikeuksiinMetsästysvuokrasopimus Metsähallituksen omistamalla luonnonsuojelualueella Mustaksen suolla on uusittu kymmeneksi vuodeksi (vihreät alueet kartalla). Alueella metsästettäessä on huomioitava seuraavat ehdot. 25.11.2020 tehdyn Luonnonsuojelulain mukaisen päätöksen mukaan 1.3.2021 alkaen alueella sallitaan vain hirven ajo sekä minkin ja supikoiran metsästys. Koirien koulutus ja koirakokeiden järjestäminen, riistanruokinta, rakenteiden sekä avotulen teko on kielletty.20.5.2020 Metsästäjäliiton ohjeita yhdistyksen kokouksista

Huomaattehan, että korona-aika on tuonut joitain muutoksia kokouskäytäntöihin. Laki väliaikaisesta poikkeamisesta antaa mahdollisuuden esimerkiksi valtuutetun käyttöön.

https://metsastajaliitto.fi/sites/default/files/20...

18.12.2020 Saalisilmoitukset

Hei kaikki arvon jäsenemme. Nyt on taas se hetki vuodesta, kun pitää muistivihkosta laskea vuoden saaliit yhteen. Ilmoittakaa seuran alueelta saamanne saaliit linkistä löytyvällä lomakkeella. Saalisilmoituksen voi tehdä myös kaverin puolesta. Tee ilmoitus, vaikka et saalista olisi saanutkaan. Saalisilmoitus-linkki

16.9.2020 Ampumakoetodistusten voimassaoloa jatkettu

Ampumakoetodistuksen voimassaoloaikaa koskevaa metsästyslain 21 §:ää on muutettu Koronatilanteen ja poikkeusolojen johdosta.

Ampumakoetodistus on normaalisti voimassa kolme vuotta kokeen suorittamisesta. Jos ampumakoe on suoritettu tammikuun 1 päivänä 2017 tai sen jälkeen, mutta viimeistään heinäkuun 31 päivänä 2018, ampumakoetodistus on kuitenkin voimassa 31 päivään heinäkuuta 2021.

Lakimuutos tuli voimaan 4 päivänä toukokuuta 2020 ja on voimassa 31 päivään heinäkuuta 2021.


6.8.2020 RHY:n perjantaiammunnat (hirvi)

Perjantaisin klo 17-19 Vanhat hirvikoe säännöt, eli 3+3 ls. Osanottomaksu 3,-/ suoritus Ammuttuaan 3 suoritusta, henkilö osallistuu Eräkontin lahjakortin arvontaan. Suorituksia voi olla miten paljon tahansa. 18.9.2020 saakka.

19.5.2020 Muutos metsästysalueisiin

Pyydän kaikkia jäseniämme huomioimaan muutoksen metsästyalueessamme. Alla olevassa kuvassa punaisella merkittyjen tilojen osalta metsästysvuokrasopimus on irtisanottu ja siten kaikki metsästäminen on alueella kielletty ilman maanomistajan lupaa.

31.7.2019 Perjantaiammunnat

Perjantaiammunnat ovat alkaneet. Nyt suurin joukoin kilpailemaan tarkkuudessa ampumaradalle perjantaisin klo 17 alkaen. Hyvät palkinnot!

31.12.2018 Saalisilmoitukset 2018

Vuosi alkaa olemaan lopuillaan ja on aika tehdä tilinpäätös vuodesta 2018. Saalisilmoitukset voi edellisvuoden tapaan ilmoittaa sihteerille tekstiviestillä, sähköpostilla tai täyttämällä lomakkeen netissä. Saalisilmoitus 2018

28.12.2018 1000€ Sotaveteraaneille

Suoanttilan Metsästysseura ja Luumäen Metsästysseura luovuttivat 1000€ Luumäen Sotaveteraaneille.

17.4.2018

SMS Ylimääräinen kokous

Suoanttilan Metsästysseura ry:n ylimääräinen kokous pidetään 19.4.2018 klo 19 Suoanttilan
Seurapirtillä. Kokouksessa esitellään Kota-hankkeen hankesuunnitelma ja
käsitellään muutokset tulo- ja menoarvioon. ESITYSLISTA

25.1.2017

Alla saalistieto lupavapaan metsästyksen osalta 2017. Ilmoituksia saapui 29 kappaletta.

1.1.2018

Saalisilmoitukset 2017

Hyvää alkanutta vuotta! On aika tehdä tilinpäätös vuodesta 2017. Saalisilmoitukset voi edellisvuoden tapaan ilmoittaa sihteerille tekstiviestillä, sähköpostilla tai täyttämällä lomakkeen netissä. Saalisilmoitus 2017

1.11.2017
Suomen Suurimmat Peijaiset

Ensi lauantaina järjestetään perinteiset hirvipeijaiset Seurapirtillä. Osallistumme samalla Suomen Suurimpiin Peijaisiin.

Suomen suurimmat peijaiset on osa Syödään yhdessä -ilmiötä, jota koordinoi suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö, ELO-säätiö. Peijaistapahtuman ideana on antaa suomalaisille maistuva lahja: tarjotaan lämmintä riistaruokaa useilla paikkakunnilla samaan aikaan.

15.8.2017
50v. Juhlatilaisuus, Kutsu kahdelle

Seuramme 50v. juhlatilaisuus järjestetään 9.9.2017 Seurapirtillä. Kaikki maanomistajat ja seuran jäsenet ovat tervetulleita klo 17 alkavaan juhlaan. Yksityistilaisuuden jälkeen juhlat jatkuvat klo 20 kaikille avoimilla tansseilla. Juhlapuhujana Ulla Appelsin ja pöydät täynnä herkkuja! Ilmoittaudu mukaan! Puutteellisten osoitetietojen takia emme voi lähettää kutsua postitse. Tässä se sähköisenä: KUTSU JÄSENILLE JA MAANOMISTAJILLE

14.8.2017
Muutoksia lakiin ja asetukseen

Hallitus on tehnyt muutoksia metsästyslakiin ja -asetukseen. Lue kooste muutoksista tiedotteesta.

5.5.2017
Juhlavuoden t-paidat

Juhlavuoden kunniaksi ollaan teettämässä t-paitoja joihin on painatettu seuran logo ja perustamisvuosi. Hinta on 10€/kpl! Väreinä musta ja valkoinen. Kokoja löytyy S-XXXL. Paitaa voit tilata sihteeriltä tai tiedottajalta sähköpostilla, tekstiviestillä tai soittamalla. Ilmoita tilatessasi väri, koko ja määrä. Tee ennakkotilaus 10.5. mennessä ja varmistat itsellesi upean tiimipaidan!

10.4.2017
Villisika

Vaikka villisian metsästystä on jo tehostettu, villisikakannan arvioidaan kuitenkin edelleen li-
sääntyneen Suomessa. Metsästyksen kattava tehostaminen on edelleen tarpeen.

Lue valtakunnallisen riistaneuvoston kannanotto villisian metsästyksen tehostamiseksi täältä.

31.12.2016
Saalisilmoitukset

Kuluva vuosi alkaa olemaan lopuillaan ja uusi vuosi odottaa nurkan takana. On siis saalisilmoitusten aika. Tapoja tähän löytyy useita:

Omariistan kautta. Tämä edellyttää, että olet jo liitettynä seuraan. Sen voit tehdä lähettämällä metsästäjänumerosi sihteerille ja sen jälkeen hyväksymällä kutsun Omariistassa. Kaikki hirvenmetsästykseen osallistuneet on jo lisätty Omariistaan ja edellyttää vain kutsun hyväksymistä, ennen saalisilmoitusten tekemistä. Omariistalla ilmoitus tulee seuralle aina anonyymisti. riista.fi - SaalisseurantaNettilomakkeella. Nettisivuillemme on lisätty lomake, joka lähettää tiedot automaattisesti sihteerille. Pääset lomakkeeseen tästä.Tekstiviestillä. Jos edellä olevat vaihtoehdot eivät toimi, voit myös lähettää tiedot tekstiviestillä sihteerille.Kirjeellä. Mikäli sähköiset viestimet eivät ole sinun juttusi, voit toki käyttää Postin/Itellan palveluita ja lähettää tiedot sihteerille kirjeellä.

Valitse vaihtoehdoista vain yksi. Jos olet esimerkiksi tehnyt ilmoituksen Omariistassa ja lisäksi lähetät tekstiviestin, tulee saaliisi ilmoitetuksi kahteen kertaan, koska Omariistassa ei pääse näkemään ilmoitusten tekijää.

Kiitos kuluneesta vuodesta ja Hyvää alkavaa vuotta 2017!

11.11.2016
Afrikkalainen Sikarutto

Villisikakanta on selvästi lisääntynyt alueellamme. Hallitsematon kannankasvu voi kuitenkin aiheuttaa uusia ongelmia, mistä merkittävimpänä voidaan pitää Afrikkalaisen sikaruton leviämistä Suomeen. Metsästäjät ovat avainasemassa tämän uhkakuvan estämisessä. Tätä tukeakseen Evira on laatinut ohjeet metsästäjille, joista suuri osa koskettaa metsästysmatkaajia, mutta tärkeää taudin leviämistä ehkäisevää kannanhoitotyötä pitää tehdä myös kotimaassa. Tätä työtä olemmekin tehneet erittäin onnistuneesti meneillään olevalla metsästyskaudella, mistä mukavana muistona jahtiin osallistuneilla on herkulliset ja testatut lihat pakastimessaan.

Aiheesta lisää Eviran sivuilla.


6.10.2016
Ohjeita Omariistan käyttöönottoon

Hirvijahdin aloitus lähestyy ja tunnelma sähköistyy.. Samoin sähköistyy metsästysilmoitukset. Vastuu näistä on metsästyksenjohtajilla, mutta jahtiin osallistujat voivat helpottaa johtajien työtä, kirjaamalla havaintoja omariistapalvelussa. Jahtiin osallistuvat on lisätty Hirvi2016-ryhmään ja tästä näkyy kutsu teidän omariistassanne, jos rekisteröidytte palveluun. Alla linkki ohjevideoon ja Riistakeskuksen ohjeisiin.

Video, Riistakeskuksen ohjeita


14.9.2016
Muutoksia metsästysasetukseen

Tänä syksynä voimaan tulleilla Metsästysasetuksen muutoksilla pyritään parantamaan metsästäjän oikeusturvaa ja ajantasaistamaan säädöksiä. Muutosten pääkohdat lueteltuna alla. Lisäksi esim. patruunavaatimuksiin on tullut muutoksia.

23 §:n 1 momentti

Metsästyksen johtajan tehtävät
4) huolehtia, että metsästystilanteessa emän menettänyt saman vuoden vasa pyritään pyytämään.

25 § (1.9.2016/759)

Erityiset rauhoitusajat

Villisian naaras, jota saman vuoden jälkeläinen seuraa, on rauhoitettu maaliskuun 1 päivästä heinäkuun 31 päivään.

Hirven naaras, jota saman vuoden jälkeläinen seuraa, on rauhoitettu syyskuun 1 päivästä lokakuun toista lauantaita edeltävään päivään.

Huom! Vasasuoja ei poistu mihinkään, vaan ainoastaan rikosoikeudelliset seuraamukset vasallisen emän ampumisesta poistuvat. Jatkossakin ne säästetään metsästyksen etiikkaan perustuen.

Metsästysasetus kokonaisuudessaan luettavissa tästä linkistä.

12.8.2016
Koiranäyttely onnistui erinomaisesti ja oli kaikkien aikojen suurin Luumäellä. Kuvia tapahtumasta LMS kotisivuilta.

4.8.2016
Pienpetoloukkujen teosta kiinnostuneet ottakaa yhteyttä Erkki Kangaskolkkaan p. 040 567 3283

4.8.2016
SUURPETOJEN METSÄSTYS ALKAA 20.8. KARHUN METSÄSTYKSELLÄ. Metsästykseen osallistuvien tulee ilmoittautua ennen jahdin alkua. Ilmoittautuminen tapahtuu lukemalla yhteislupasäännöt ja allekirjoittamalla ilmoittautumislomake. Ilmoittautua voi kesäkokouksessa ja sen jälkeen erikseen Sauli Laappaan kanssa sovittaessa. Lisäksi jokaisen suurpetometsästykseen (karhu+ilves) osallistuvan on liityttävä tekstiviestipalveluun ennen jahtia. Palvelu maksaa 6€. tarkemmat ohjeet liittymisestä löydät tästä.

12.7.2016
Karhukannan arvioitu kasvu alueellamme vuonna 2015 on Luonnonvarakeskusksen mukaan yli 20%. Tarkemmin asiaan voit perehtyä lukemalla LuKen lausunnon.

https://www.luke.fi/wp-content/uploads/2016/04/lau...

Metsästäjäliitto esittääkin karhulupien määrän lisäämistä levittäytymisvyöhykkeellä.

https://www.metsastajaliitto.fi/node/729